top of page

Hullámmasszázs

young-woman-wearing-pantyhose-(1)_optimized.jpg

Mikor ajánlott?

  • Ha szeretnéd támogatni az immunrendszered vér-, és nyirokkeringésed normalizálódása által.

  • Amennyiben már jelentkezik időnként nehézláb érzés, lábdagadás, enyhe ödéma.

  • Cellulitos tünetek esetén (narancsbőr, a test többi részéhez képest hidegebb bőrfelületek a comb-, csípő-, fenéktájékon, érzékeny, esetenként enyhén fájdalmas kötőszöveti területek).

  • Amennyiben körfogat-, és/vagy testsúlycsökkenést szeretnél elérni és az ennek céljából kiválasztott módszert hatékonyabbá tennéd.

asagyo1-removebg-preview.png

​A nyirokkeringés lelassulása már jóval előbb elkezdődik, mint hogy érezhető, látható formái lennének. Eleinte nem okoz különösebb panaszt, ezért időben nem is ismerik fel és nem kezdik el kezelni sem. Látszólag egészséges és egyébként akár vékony személynél is figyelhetünk meg hasban és lábakban nyirokpangást!

A nyirokkeringés zavarának jele lehet:

  • A has körfogatának megnövekedés

  • Szemek alatti táskás duzzanatok

  • Boka körüli duzzanat

  • Menstruáció előtt ödémásodás, vizesedés.

Hogyan alakul ki a probléma?

Ha a sejtek anyagcseréje során termelődött salakanyagok eltávolítása krónikusan és tartósan lelassul, ez betegségek táptalajává válhat. A nyirokpangás késői, előrehaladott stádiumai a limfödéma, illetve a lipödéma (a felszaporodott zsírszövetben pangó nyirokfolyadék). A nyirokáramlás lelassul, az áramlás zavarait okozhatják akár műtétek, gyulladások, daganatok, a leggyakoribb ok azonban a mozgásszegény életmód. 

 

A nyirokkeringés zavarai mindenekelőtt tehát civilizációs probléma, helytelen életmódunk következtében alakul ki. Mivel az immunrendszerünk milyensége igen meghatározó abban, hogy mennyire vagyunk védettek a betegségekkel szemben, ilyen minőségében a hullámmasszázs kifejezetten hasznos az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében.

Hogyan működik?

A nyirokkeringés meggyorsítása önmagában is elég ahhoz, hogy nagymértékű, centiméterekben is mérhető eredményt érjünk el. A hullámmasszázs gép egy úgynevezett kompressziós terápiás eszköz, amely a test nyirok-, és vérkeringését intenzíven befolyásolja. Használatával szervezeted anyagcsere folyamatait gyorsíthatod fel, ezáltal jelentősen javíthatsz általános egészségi állapotodon. A méregtelenítés beindításával, a szövetekben pangó salakanyagok, zsírok, nyirokfolyadék nyirokerekbe való felvételével és elszállításával a kiválasztószervekhez, ideális feltételeket biztosítunk a sejtek megfelelő működéséhez. Ezáltal a szükséges élettani folyamatok, többek között a különböző, erre szolgáló módszerek hatására beinduló zsírégetés is hatékonyabban zajlik le.

 

A hullámmasszázs rendszeres használata során végtagjaid felszabadulnak, megkönnyebbülnek és egyre pihentebbé válnak. A fizikai javulás mellett a lábaid esztétikai képe is folyamatosan javul, a duzzanat és a narancsbőr tünetei mérséklődnek! A felfúvódó kamrák által előidézett kellemes masszázs hatására a teljes nyirokfolyadék keringés, a vérkeringés, és az izomzat mikrocirkulációja egyaránt javul, feszültségei csökkennek.

bottom of page