top of page

Wellness (Algotherm)

Valamennyi tengeri növényfajta egyedülálló bioaktív molekulákból épül fel mint: vitaminok, mikroelemek, ásványi anyagok, antioxidánsok, fehérjék, aminosavak és esszenciális zsírsavak (omega 3, 6 és 9).

Algotherm .jpg

Algoterápia

Egyedi DNS-ük, olyan tulajdonságokkal ruházza fel őket, melyek kivételesen hatnak bőrünkre idegrendszerünkre. Ezen hatalmas biológiai sokféleség a sarokköve tengeri kozmetikumainknak, amit mi Algoterápiának hívunk. A növények ezen szerteágazó tulajdonságait használjuk fel a bőr és a test kezelésére.

Egyedülálló ozmózis bőröddel

A tengervíz és az alga összetételében rendkívül hasonló az emberi vérplazmához. Ez a biológiai hasonlóság teszi lehetővé, hogy a növények összetevői mélyen a sejtekbe jussanak és a megfelelő dózisban tökéletes affinitásba kerüljenek a bőrrel és a testtel.

Algákról, melyek termékeink alapjául szolgálnak

Az algák több ezer éves tengeri növények, melyek édes és sósvízben egyaránt megtalálhatóak. Vannak közöttük aprók, több méter hosszúak, és rendkívül sokszínűek a barna, kék, zöld, piros sokféle árnyalatát magukon hordozzák. Az algákat beazonosítani csak tudományos módszerekkel lehet, ezért kialakult egy egyszerűbb módszer. Ennek lényege az alga színe alapján történő azonosítás. Így léteznek vörös-, zöld- és barnaalgák.

Vörös algák

A 100%-osan növényi eredetű ásványforrás, az Írországtól délnyugatra fekvő tiszta Atlanti-óceáni vizekből származnak. A tengerek mélyéről kikotort, felszínre hozott alga: tisztítás, sterilizálás, szárítás és őrlés után kerül felhaználásra. A porózus szerkezetű alga-váz ásványi anyagokban rendkívül gazdag, makro- és mikrokomponenseket egyaránt tartalmaz. Rendkívül magas kálcium- és magnéziumtartalma (34 % és 2,4 %) mellett, a nyomelemek sokasága biztosítja egyedülálló összetételét. Több mint 70 féle mikroelem található az Aquaminban: vas, bór, mangán, kobalt, réz, cink, szelén, és még folytatható lenne a felsorolás. Kutatások bizonyították, hogy jelentősen csökkentheti a fájdalmat és a gyulladást ezért nyugtató, érzékeny bőrre való termékeinknek alapjául szolgálnak.

Zöld algák

A chlorella, igen jó hatással van az immunrendszerre, serkenti a fehérvérsejtek termelését. Gazdag vitaminforrásként serkenti a vörösvérsejtek termelődését is, valamint az artériák tágulását, így a szervezet számára jobb oxigén-ellátottságot biztosít és fokozza az anyagcserét. Egyik fő felhasználási területe éppen ez: a szervezet méregtelenítése, azon belül is elsősorban a nehézfémektől való megszabadulás. A chlorellának kiemelkedő a klorofilltartalma, aminek köszönhetően segít kigyógyulni a különféle sérülésekből és fekélyekből. Védi ezen túl a sejteket a szabadgyökökkel szemben, és pozitívan hat a sejtregenerálódásra és erősíti a stresszel szembeni ellenállást. Említésre méltó még magas lúgtartalma, mely segít helyreállítani, illetve fenntartani a szervezet sav-bázis-egyensúlyát.

Barna algák

A barna alga a különféle helyi fogyasztást elősegítő, illetve cellulit kezelésnél alkalmazott krémek egyik természetes hatóanyaga, mivel elősegíti a nemkívánatos zsírpárnák lebontását, a terhességi csíkok eltűnését, valamint a bőr felülete is láthatóan és érezhetően egészségesebbé válik. Az algás alakformáló módszer ajánlott az általános alakproblémákkal küszködőknek, fogyókúra, illetve böjt esetén, terhesség után, nap által károsított bőrnél, esztétikai beavatkozásnál elő- és utókezelésként. Megtalálható az alga azokban az arcápoló kozmetikumokban, melyek az érett bőr ápolására lettek kifejlesztve, hiszen fiatalító vitaminokat is tartalmaznak. Puhítják, hidratálják a bőrirritáció miatt kiszáradt bőrt, védenek a levegő szennyezettség okozta bőrkárosodások ellen is. Az alga rendkívül jó hidratáló hatással bír.

Algotherm termékek.jpg

Ha bármi kérdésed lenne a szolgáltatásokkal kapcsolatban nyugodtan hívj vagy írj az alábbi elérhetőségeim egyikén:

Tel: +36 20 523 7095

E-mail: kovacs.andrea.szfv@gmail.com

bottom of page